Yamahas elektriske violin "YEV" vinder førstepræmie ved International German iF Design Award 2017

Første guldmedalje til Yamaha i denne konkurrence

Yamahas elektriske violin "YEV" har vundet en iF Gold Award - en førstepræmie ved den internationale prestigefyldte German iF Design Award-konkurrence i 2017. Det er første gang, Yamaha vinder en iF Gold Award.

Denne pris (http://ifworlddesignguide.com/professional-awards-overview/) udloddes af den internationale design-promotion organisation iF Industrie Forum Design e.V., som har hjemme i Hannover i Tyskland. Prisen er blevet uddelt siden 1953 og er en international anerkendelse af produkter med et fremragende design, udvalgt blandt mange produkter fra hele verden. I år blev i alt 5.575 produkter fra 59 lande taget op til vurdering, og kun 75 af dem, blev tildelt guld.

Udover en iF Gold Award til YEV-violinen, modtog Yamaha også priser for REVSTAR-guitarerne og "&Y01" (udtales "Andy Zero One"), som er en musikalsk motoriseret kørestol designet i samarbejde med Yamaha Motors Co., Ltd.

Om den elektriske violin "YEV"

Den elektriske violin YEV kombinerer perfekt spilbarhed, som kan bruges på alle koncertscener, med et design som er smukt fra alle vinkler. Designet beror på Yamahas sublime snedkerteknologi og består af smukke træflader der er, næsten magisk, realiseret i en 3D-kurvet krop og en Möbius-ramme. Det lette design med så elegante kurver, og som føles meget naturligt, gør det muligt for violinister, der er vant til at spille på almindelige konventionelle akustiske violiner, at skifte til elektrisk uden videre. Dette er en ny generation af violiner, som kan bruges i alle musikalske genrer til enhver tid.

Læs mere om YEV her.

Kommentar fra dommeren

Dette er et musikinstrument fra en ny generation, som med en smuk silhuet og meget dygtigt udførte detaljer i træ tager designreduktion helt til endestationen. Yamaha har fjernet så meget, som det overhovedet er muligt, mens funktionaliteten bevares og instrumentets form stadig er genkendeligt som en violin. YEV er et udsøgt musikinstrument som er ligeså behageligt at betragte som det er at spille på og lytte til. (Af Kazushige Miyake)

Øvrige Yamaha Produkter der vandt "Regular"-Awards

iF DESIGN AWARD 2017

"REVSTAR" elektriske guitarer

REVSTAR er navnet på en ny serie af elektriske guitarer fra Yamaha, som inspireret af custom-fremstillede motorcykler samt japansk håndværkstradition og kulturarv. Guitarerne er udstyret med custom-viklede pickupper og unik Dry Switch, som giver en stærk men dog forfinet tone, som er særligt følsom overfor den enkelte guitarists måde at spille på. REVSTAR-serien har et alsidigt line-up med distinkte farver og finishes som matcher deres individuelle særpræg. Kroppen er designet helt fra bunden og et nyt neck-joint er både virkelig godt at spille på og meget holdbart.

Se mere om REVSTAR-guitarer her.

Den elektriske kørestol der spiller musik "&Y01"

&Y01 er udviklet i et samarbejde mellem Yamaha og Yamaha Motors og er en designkonceptmodel baseret på et billede af en hvid yacht der sejler frit gennem bølgerne. &Y01 er blevet brugt ved forskellige events og shows og består af en tynd, fleksibel TLF-højttaler formet som en blanding af et sejl og en node, monteret på en JW Swing, som er en let kørestol lavet af Yamaha Motor. Dette innovative produkt har percussive instrumenter installeret på hjulene, og giver en fornemmelse af at køre i et musikinstrument og brugeren bliver til performer.

https://www.yamaha.com/en/about/design/events_topics/andy/