Yamaha bliver official piano partner med English National Opera

English National Opera er glade for at kunne annoncere, at Yamaha bliver den officielle Piano Partner med ENO. Yamaha er dermed ene leverandør af pianoer til ENO og vil understøtte ENO's fortsatte arbejde for at præsentere det ypperste.

Som led i dette nye partnerskab, bliver English National Opera det operahus i verden til at bruge det revolutionerende TransAcoustic™-piano, som nu er at finde i orkestergraven i auditoriet. En hær af flygler og opretstående klaverer er flyttet ind i øvestudierne i West Hampstead og i faciliteterne i London Coliseum.

Martin Fitzpatrick, ENO’s musikalske direktør siger: "Hos ENO får klaverne en grundig workout. At skabe et helt orkesters farvepalette, kræver et kunstfærdigt og holdbart instrument med nuance og drøjde, dybde og akkuratesse. Jeg er glad for at Yamaha, gennem dette partnerskab, kan levere pianoer, der fuldt ud lever op til de høje krav, vi stiller til dem, her på ENO".

Alle Yamaha-klaverer der er installeret på ENO, er udvalgt gennem grundig testning og evaluering af den professionelle stab og ENO's repetitører og andre musikalske ansatte, for at sikre, at de har den tonale fleksibilitet og holdbarhed der kræves af stedet, om klaveret så skal bruges i orkestergrav, øvelokale eller en bar på London Coliseum.

Charles Bozon, leder af Classic Division hos Yamaha Music UK kommenterer: "Yamaha pianoer kan findes i mange af verdens fornemste koncerthuse og studier. Dette er første gang vi har haft muligheden for at lave et partnerskab med et større operakompagni, og vi ser frem til at kunne introducere mange flere mennesker til musikken og inspirere dem sammen med ENO."

I alt har ENO taget imod: Flygler: 2 x C3X og C2X. Opretstående klaverer: YUS Transacoustic. YUS5, YUS1 og 2 x U1.

https://www.eno.org


.