Yamaha valgt som eneste instrumentpartner til Berliner Klavierfestival 2016 med flagskibet CFX


Yamaha blev valgt som eneste instrumentpartner til Berliner Klavierfestival 2016, som fandt sted over to og en halv uge i maj og juni, i de elegante omgivelser i Berlins berømte Konzerthaus. I år var femte år, dette internationalt kendte event blev afholdt.

Siden grundlæggelsen af Berliner Klavierfestival i 2012, er festivalen kun steget i popularitet, og den er blevet til en anerkendt international musikfestival blandt såvel kunstnere som publikum. Således kan den også trække nogle af verdens bedste pianister, og i år var ingen undtagelse.

2016 bød på bl.a. Benjamin Grosvenor, Nikolai Demidenko, Sophie Pacini og Nikolai Lugansky.

Året var samtidig en milepæl for Yamahas engagement i festivalen, da det blev det første år, hvor samtlige deltagende pianister spillede på Yamahas koncertflygel-flagskib CFX.

Forbindelsen til Yamaha blev skabt i 2013 da Marc-André Hamelin valgte at spille på Yamaha CFX. I 2014 valgte Freddy Kempf ligeså og i 2015 valgte flertallet af kunstnere at spille på CFX. Denne tendens er nu blevet til et velfungerende kreativt og teknisk samarbejde mellem festivalledelsen, de optrædende og Yamahas tekniske hold, som altså i år kulminerede, i og med at alle involverede kunstnere spillede på CFX.

Hvis man spørger festivalarrangørerne om successen med CFX på Klavierfestival, har de rosende ord om selve klaveret, men ikke mindst om Yamahas tekniske support team, som stod klar festivalen igennem. En talsmand for festivalen sagde: “Vi takker for den fremragende tekniske support fra Yamaha, både under forberedelserne og under selve festivalen. Den omhyggelighed Yamaha har udvist med disse flygler har været essentiel for at kunne imødekomme de ofte specielle og specifikke krav og ønsker fra de optrædende. Yamahas sans for detaljer er næsten en besættelse, hvilket også er karakteristisk for pianister på allerhøjeste niveau."

http://www.berliner-klavierfestival.de/